Ahad, 27 Disember 2009

Program ‘ Back to School ’ Anjuran Biro Beliawanis P188 Silam bersama Pergerakan Puteri Umno P188 Silam.


Persembahan tarian igal-igal dari beliawanis Daerah Lahad Datu

Antara pemimpin yang hadir pada majlis tersebut

Lahad Datu – Biro Beliawanis P188 Silam bersama Pergerakan Puteri Umno P188 Silam telah menganjurkan program ‘ Back To School ’ yang sempurnakan oleh YB Datuk Ustaz Mohd Suhaili Hj. Said ADUN N49 Tungku merangkap Presiden Majlis Hal-Ehwal Anak Negeri Sabah dan Timbalan Ketua Bahagian Umno P188 Silam. Program ini telah di adakan di Terminal Bas Lahad Datu yang dihadiri oleh orang ramai yang layak menerima cenderahati berupa beg sekolah dan alat tulis yang disampaikan oleh YB Datuk Ustaz Mohd Suhaili Hj. Said. Program tersebut turut diserikan oleh persembahan daripada belia-beliawanis P188 Silam dengan persembahan tarian igal-igal dan tarian poco-poco.

Ilmu adalah penting, kerana kejayaan sesuatu bangsa itu ditentukan oleh ilmu. Oleh yang demikian, menuntut ilmu itu tidak kira peringkat umur. Selagi hayat dikandung badan kita disarankan untuk mencari ilmu untuk kebaikan agama, bangsa dan negara. Baru-baru ini ramai anak-anak muda dari Pemuda dan Puteri Umno melanjutkan pelajaran untuk mengambil diploma. Ini adalah petanda yang baik kepada penyambung warisan kepimpinan pada hari ini. Ujar YB Datuk pada majlis tersebut.

Turut hadir pada majlis tersebut ialah Ketua Puteri Umno P188 Silam Puan. Mizmah Apedullah, Pemimpin Kemajuan Rakyat N49 Tungku Datu Baniamin Datu Jamaluddin, Setiausaha Umno P188 Silam En. Mohd Firdaus Datuk Alawi, Penolong Pegawai Pentadbiran Lahad Datu En. Juraimin Hj. Jadil dan Pemaju Mukim Tungku ( Silabukan ) En. Abd Hadji Asari.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan